egyedi bögre, karszalag, merchandise, nyakpánt, nyomdai termékek, promóciós és munkaruha, reklamámajándék, reklámeszkőzök, rendezvényellátó, stáb termékek

A ÉV SZÍNE

A Pantone minden évben megválasztja az év színét, így a 2023 trend szín a Viva Magenta névre hallgat, mely a bíborvörös egy árnyalata, amely a meleg és a hideg között egyensúlyoz. A Pantone szerint szokatlan ez a szín árnyalat, melyet szokatlan időkre terveztek , továbbá azzal magyarázza a választását, hogy a Viva Magenta árnyalat azt sugallja, hogy valami erős és megerősítő következik továbbá az árnyalatot jellemzi a lázadó szellemiség is. A Viva Magenta a vörös színek családból származik, “ ez a szín egy lüktető szín, amelynek dússága optimizmusra és örömre ösztönöz”.

Az árnyalatot karmazsinvörös hibridszínként aposztrofálják, mely az év színe választói szerint képes egyensúlyt teremteni a végletek közt. Ez az előkelő árnyalat a bársonyos csillogást juttatja az eszünkbe, így talán nem véletlen, hogy sokan a nőiesség színét vélik felfedezni benne.

A magenta névváltozataként, szinonimájaként gyakran használt kifejezés a magentavörös és a magentabíbor. A 2023-as év színe a nyomdai négyszínnyomás egyik alapszíne a megenta egy árnyalata,  a ciánkék vagy más néven türkiz, a sárga és a fekete mellett.

A színválasztás egy trendelőrejelzés is, miután az év színe gyakran befolyásolja a divat, a művészet és a belső terek divatját is. Ez a szín kérhető alapszínnek vagy nyomás színnek is , a Viva Magenta színkódjai:

Pantone 18-1750

Hex Code #BB2649

RGB (187, 38, 73)

CMYK ( 0%, 80%, 61%, 27%)