EMBLÉMÁZÁS

EMBLÉMÁZÁS – FELIRATOZÁS – LOGÓZÁS

 

Gépparkunkból a következő nyomások közül választhat, illetve az alábbi írásból megismerheti az emblémázás / feliratozás típusait, továbbá a nyomat méreteket is itt találhatja meg.

 

DIGITÁLIS NYOMTATÁS

A digitális nyomtatás a sokszínes grafikák / nyomat esetén ajánlott. Ilyenek a névjegyek, matricák, szórólapok, katalógusok, plakátok. A legrövidebb és a legköltséghatékonyabb nyomási eljárás, mint a hagyományos szitanyomás alapjára épülő emblémázási eljárások. Előállításukhoz nem kell szita-, film-, és klisékészítési költséggel számolni. A nyomtatható színek száma: 4C – full color

 

SZITA NYOMÁS

Ez a nyomás típus a szinte leggyakoribb így készülnek a pólók többsége, a papírzacskók, a feliratozott szikikon karkötők stb. Maga a nyomás technológiája, hogy a szita – nyomósablon egy a nyomat méretének ( ez a szita film ) megfelelő nagyságú keretre felfeszített poliészter szövet melyet bevonjuk egy fényérzékeny réteggel, majd az 1:1 méretű filmet rávilágítjuk. Az expozíció után a nyomósablont előhívjuk, ( vízzel átmosva). Ekkor „lyukad ki” a sablon, és lesz rajta festékáteresztő és nem-áteresztő rész. Ez lesz a klisé. Lásd youtube videónkat. A szitanyomással a logó/ felirat közvetlenül kerül a termékre mely sík felület (pl. zacskó, műanyag karszalag), vagy síkba terítve (pl.: póló, naptár, esernyő ), az alapanyag síkban való kiterítése az egyik és legfontosabb feltétele!

 

SZUBLIMÁCIÓS NYOMÁS

A szublimációs eljárás lényege, hogy egy speciális hőérzékeny festéket nyomtatunk ki egy speciális papírra, mely a megfelelő hőmérsékleten hőprés segítségével az anyagba beszivárog és megtapad. Az egyik előnye, hogy a festékréteg az alapanyag strukturális részévé válik, így kitapinthatatlan lesz. A nyomat full color lehet így gyártjuk a nyakpántokat, illetve a kisebb mennyiségű bögréket.

 

TRANSZFERNYOMÁS

Közvetett emblémázási technológia, ahol szitanyomással egy speciális hordozópapírra visszük fel először a festékréteget, nem közvetlenül a termékre. Szárítás után egy hőre olvadó porral fedjük be a kinyomtatott festéket. A transzfer technológia a szitanyomás külön ágazata, olyan tárgyakat is meg lehet így emblémázni, ami alakjánál fogva síkban nem fektethető le, vagy ahol több szín illesztése nehezen oldható meg. Így készülnek a táskák, esernyők, sok színes pólók vagy az átmenetes logós emblémázott termékek.

 

TAMPON NYOMÁS

A kisebb termékek esetén alkalmazható emblémázási eljárás, így emblémázzuk a tollakat, kulcstartókat kisebb labdákat. A szitanyomásnál kisebb méretű nyomatok készítésére alkalmas. Előnye, hogy nagyobb pontossággal és jobb felbontással lehet a nyomatokat elkészíteni elsősorban sík, vagy enyhén ívelő felületekre. Az emblémát egy nyomólemezre (klisé) világítják le, majd ezt a lemezt előhívják. A festéket erről a lemezről egy szilikon tampon viszi át a tárgyra. A tampongumi rugalmassága teszi lehetővé, hogy enyhén ívelt felületekre is lehet nyomatot készíteni.

 

DOMBOR NYOMÁS

Ennél az feliratozásnál a logóról készül egy véset, melyen az embléma tükörképe jelenik meg. Ezt a vésetet egy présgépbe befogják, felhevítik a szükséges hőmérsékletre, majd megfelelő nyomóerővel belepréselik a tárgyba. Ekkor megjelenik a minta lenyomata. Lehetőség van a nyomat színezésére, ha a szerszám és a tárgy közé speciális fóliát helyeznek. Ebben az esetben a lenyomat olyan színű lesz, mint a fólia (Pl. ezüst, arany, piros). Ezt az emblémázást karton és papírból készült termékek esetén mint pl. névjegy, katalógus használatos, továbbá bőr termékek és szilikon anyag feliratozására is alkalmazható.

 

LT TECHNOLÓGIA

Ezt az emblémázást azoknál a termékeknél alkalmazzuk amelyek nem bírják a magas hőfokot, illetve a grafika túlságosan részletgazdag tamponnyomtatáshoz. Műanyag termékeknél csak polipropilén (PP) alapanyagú termékek emblémázhatóak ezzel az eljárással. Ilyen termékek, a műanyag kulacs, uzsonnás doboz, szerszámos doboz

 

HIMZÉS

A hímzés – legyen az kézi vagy gépi hímzés egy speciális díszítővarrás, amely főképp textilanyagok felületére készül mint pl.: sapka, munkaruha, póló, pulóver, törölköző A gépi hímzés előnye más textil emblémázási technológiával szemben, hogy tartós, nem fakul ki, nem kopik le az így készült embléma évekig megőrzi minőségét és exkluzivitását a terméken. További előnye, hogy egy termékre több hímzés is tehető és minden anyagra és bármilyen és több színben is lehet hímezni.

#emblémázás #logózás #feliratozás #nyomás #nyomda # szitanyomás #bögreemblémázás #tamponnyomás #szublimációsnyomás #transzfernyomás #hímzés

 

NYOMDAI FELÜLETKEZELÉSI TECHNOLOGIÁK:

 

FÓLIÁZÁS

A fólia egy vékony műanyag réteg, melyet magas hőfokon olvasztunk a papírra. A fólia védi a papírt, így az nehezebben tépődik, kis mértékben vízhatlanná, tartósabbá, kopásmentessé válik. Esztétikailag szebb megjelenést kölcsönöz lehet matt vagy fényes.

 

LAMINÁLÁS

A laminálás egy vastagabb műanyag védőréteget ad a papírnak. A laminálásnál a borítást két különálló műanyag lapból olvasztjuk össze a papír széleinél, így mérete a forrasztás miatt megnő. Ha ezt a technológiát alkalmazzuk, egy vízálló, erős és rendkívül tartós termék lesz.

 

SAROKKEREKÍTÉS

A papír szögletes sarkainak elegáns lekerekítéséhez. Az így kapott forma eltér a megszokott látványától, alkalmazható névjegykártyák, szórólapok, passzokra.

 

PRÉGELÉS

A prégelés a dombornyomáshoz hasonló, fémklisével hőre és nyomásra leváló színes fóliával való nyomást jelent, ami tovább növeli annak esztétikai értékét. Lényege, hogy a kiemelkedő részek valamilyen színnel meg vannak nyomva.

 

STANCOLÁS

A stancolás gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hordozó nemcsak téglalap alakú lehet, hanem bármilyen formában kivághatjuk.

 

HAJTOTT

Névjegyek, szórólapok és megivóknál, katalógusoknál alkalmazható, így ezek bármekkora méretűk lehetnek, így alkalmazható akár félbehajtott megoldást is.

 

EFFEKTLAKK

Az effektlakkozással egyedi és különleges látványvilágot jeleníthet meg névjegykártyáján, mely nem csak vizuálisan, de tapintásra is kiemelt élményt nyújt. Lényege, hogy a papírra kétfajta lakkréteget viszünk fel egyszerre. Ezek kombinálásával fényes, matt és érdes felületek hozhatóak létre. Az eljárás csak nagyobb példányszám (minimum 2000 db) esetében alkalmazható.

 

UV FORMALAKKOZÁS

Az UV lakk elegáns megjelenést kölcsönöz . Formalakkozással ötvözve látványosan kiemelhet területeket a hordozó terméken. Lényege, hogy a folyékony lakk UV fény hatására szárad meg, erős védelmet adva hordozójának. Előnye, hogy erősebb mint a többi lakk fajta, és jobban ellenáll a napfény hatásának (nem fakul ki a színe).

 

GRAFIKAI – FELIRATOZÁS MÉRETEI:

 

KARSZALAG

 

 

NYAKPÁNT

 

 

BEACH FLAG

 

 

ROLL UP

 

Az emblémázás mellett tekintse meg egyéb termékeinket / szolgáltatásainkat is:

reklámajándékok, karszalagok, nyakpántok, passztartók, kártyatartók, promóciós ruházat, munkaruházat, reklámeszközök, merchandise service

 

Amennyiben a keresett terméket vagy szolgáltatást ezen az oldalon nem találta meg akkor a www.rendezvenyellato.hu oldalon más menüpontban találja meg, vagy írjon részünkre az info@rendezvenyellato.hu e-mail címre.